Marias länkar – 5 August, 2010

 • Like Facebook, Twitter Starts Using Algorithms To Bulk Up Social Graph
  – Twitter började rulla ut det här i fredags och det verkar ju användbart. Jag har inte fått det än dock. Vad tycker ni som har fått det?
 • Varning för klen ren
  – Haha! Den här är ju klockren!
 • Official Google Blog: Update on Google Wave
  – Google slutar att utveckla Wave. Det känns både väntat och oväntat. Google wave måste ju ha varit förra årets både största hype och största flopp. Jag minns att folk var som galna för att få en inbjudan, det spreds falska tweets över hela Twitter om att man kunde få inbjudan bara man retweetade och det retweetades hej vilt. Alla ville ha en inbjudan till Google Wave och några veckor senare var det fortfarande ingen som förstod vad man skulle använda det till och än idag har jag inte använt det till något meningsfullt.
 • Facebook får svenskarna att skryta – Nyhetsmorgon – se alla klipp från programmet – tv4play.se
  – Nyhetsmorgon följer upp Anders Mildners artikel om Facebook och Jantelagen med professor Åke Daun och Sofia @mymlan Mirjamsdotter. Intressant och positivt. Just det Sofia säger att vi hjälps åt och lyfter varandra i de sociala nätverken stämmer och det är dessutom en bra motvikt till all uppmärksamhet som nätmobbing får.
 • Sociala medier – en tidstjuv? – Nyhetsmorgon – se alla klipp från programmet – tv4play.se
  – Mera sociala medier i Nyhetsmorgon. Simon Sundén (@joinsimon) om sociala medier och tiden. För mig är det såhär, den tiden jag ägnade åt att sitta och stirra rakt fram i kollektivtrafiken, spela dataspel och titta på meningslösa tv-program, den tiden ägnar jag åt sociala medier och eftersom det precis som i Simon Sundéns fall hör till mitt jobb så trend- och omvärldsbevakar jag hela tiden och lär mig således mycket mer på det. Dock låter jag det inte gå ut över min hälsa och mina vänner, jag värdesätter trots allt möten AFK högre än över nätet (min fotledsskada i våras gav mig verkligen perspektiv), men samtidigt har jag också fått många AFK-vänner genom de sociala medierna.