Maria Hägglöf

En hybrid i det digitala medielandskapet

Kortbloggat: För ett år sedan predikade jag Twitters död…

Postat den: | juli 2, 2011 | 3 kommentarer

För ett år sedan skrev jag ett kort inlägg där jag predikade Twitters död. Det blev både hyllat och dissat i kommentarsfältet. Anledningarna till mitt inlägg då var flera, Twitter hade vuxit ur sin kostym lite vilket bidrog till en del tekniska problem men även strukturen som sådan räckte inte riktigt till tycker jag. Men den stora frågan jag ställde mig då var, ”vart går vi härnäst?”. Jag hade ingenstans att gå då och visste att det skulle dröja länge tills jag skulle ha det. Men nästan exakt på dagen ett år senare får jag tillgång till Google+ som mycket väl kan bli mitt substitut för Twitter. Jag tror i alla fall likt Deeped att chansen är större att Google+ dödar Twitter än Facebook.

Dela:
  TwitThis Facebook Google Bloggy Pusha LinkedIn del.icio.us Maila artikeln! Skriv ut artikeln!

Kommentarer

 • Rickard

  Kan du nog ha rätt i, Google+ är så mycket bättre än Twitter. Mer logiskt om inte annat.

 • Jag vänder på frågan. Har Twitter någonsin levt?
  I Sverige är det det väl mindre än 1 % av befolkningen som ens vet vad Twitter är.

 • Maria

  David: För oss som bevakar medierelaterade frågor har Twitter levt och lever i allra högsta grad. Och om du har läst lite av min blogg så har du kanske förstått att det är det jag brukar skriva om. Medierelaterade frågor alltså. Twitter har betytt väldigt mycket för mig de senaste åren och har gör det även för många andra. Men som du säger, det är ju inte mainstream och kommer aldrig att bli.

 • Om


  Jag heter Maria Hägglöf och är kommunikatör specialiserad på digitala kanaler. Jag är en hybrid som blandar mina kunskaper inom teknik och kommunikation med mitt skrivande och allt sker såklart på min favoritplats – webben.
 • Jag tycker att…

  ”sverigedemokraterna"