Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/post-template.php on line 284

Maria Hägglöf

En hybrid i det digitala medielandskapet

Därför trivs jag i bubblan

Postat den: | augusti 17, 2010 | 4 kommentarer

För ett antal år sedan hade jag bett några vänner om hjälp med en sak för en kompis räkning och fått ihop några som ville ställa upp. När det så var dags var det ingen som dök upp mer än jag. Alla andra hade plötsligt hittat roligare saker att göra. Jag blev ganska upprörd den där dagen. När jag sedan får höra följande ordväxling blev jag istället förbannad.
– Varför är hon så upprörd?
– Maria gillar att hjälpa människor, fråga mig inte varför.

Jag har tänkt på det där många gånger sedan dess. Även om jag var förbannad just då så hade ju personen som sa det rätt. Jag gillar att hjälpa människor. Jag älskar till och med att hjälpa människor. Jag mår helt enkelt bra av att hjälpa andra och oftast är det också roligt. Det är helt enkelt sådan jag är och det är också den stora anledningen till att jag trivs så bra i den sociala mediebubblan. För där hjälper vi varandra och delar med oss hela tiden. Där finns människor som är som jag.

När jag idag läste Nils Bryntessons inlägg om SSWC började jag fundera över orden ”Alla tjänar på att vara trevliga, alla tjänar på att dela med sig och alla tjänar på att nätverka”. Visst är det sant. Vi tjänar så klart på att vara trevliga och hjälpsamma. Men jag vägrar tro att vi är trevliga och hjälpsama endast för att bygga våra personliga varumärken. Jag tror faktiskt att det finns fler som är som jag, som mår bra av att hjälpa andra och som tycker att det är roligt. Och jag tror att jag har hittat dem i bubblan.

Och om jag mot förmodan skulle ha fel, är jag fruktansvärt lurad.

Dela:
    TwitThis Facebook Google Bloggy Pusha LinkedIn del.icio.us Maila artikeln! Skriv ut artikeln!

Kommentarer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function dsq_is_installed() in /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-content/plugins/force-ping-display-with-disqus/forceping.php:15 Stack trace: #0 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/class-wp-hook.php(286): ts_show_pings('/customers/2/c/...') #1 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/plugin.php(203): WP_Hook->apply_filters('/customers/2/c/...', Array) #2 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/comment-template.php(1478): apply_filters('comments_templa...', '/customers/2/c/...') #3 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-content/themes/elements-of-seo/index.php(21): comments_template() #4 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/2/c/...') #5 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/2/c/...') #6 /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/index.php(17): require('/customers/2/c/...') in /customers/2/c/8/hagglof.info/httpd.www/maria/wp-content/plugins/force-ping-display-with-disqus/forceping.php on line 15