Checka in min nya blogg

Det har inte varit så mycket aktivitet i den här bloggen den senaste tiden. Jag har prioriterat annat ett tag. Ibland behöver jag göra det. Jag har dock inte glömt bloggen. Jag tänker på den varje dag. Jag tänker bland annat en hel del på hur och om vad jag har bloggat fram tills idag. Har bloggen blivit det jag trodde att den skulle bli? Den här bloggen spretar ju ganska mycket i sitt innehåll men jag vill låta det vara så. Jag vill att den ska vara den plats där jag kan skriva det jag känner att jag behöver skriva utan att behöva fundera över om det passar in.

Samtidigt har jag länge velat ha en nischad blogg med ett specifikt ämne som jag kan rikta in mig på och där jag vet exakt vad som passar in och vad som inte passar in. Det ska vara något jag kan nörda in mig på och gärna tillsammans med någon annan som är lika nördig som jag. För cirka tre veckor sedan fick jag plötsligt idén om att starta en LBS-blogg. Det vill säga en blogg som handlar om Location Based Services (på svenska geopositioneringstjänster), såsom Gowalla och Foursquare. Jag berättade om mina funderingar för den största LBS-nörden jag känner, Jan Viderén som sa ”jag är på” innan jag ens han fråga om han ville vara med. Sagt och gjort, dagen därpå hade vi köpt både checkain.se och checkain.nu. Vi satte upp en WordPress-blogg och började skriva inlägg.

Idag är det fest! Vi firar Foursquare Day och lanserar officiellt bloggen Checkain, Sveriges första blogg om LBS-tjänster.

Följ oss gärna där!