Och så stretchar vi höftböjaren | #blogg100

Jag kom hem sent ikväll. Har varit och spelat boule med några kollegor. Just nu är jag trött men glad att jag klarade av det eftersom jag mådde så dåligt igår. Därför blir det ett snabbt inlägg nu.

höftböjarstretch

Jag stretchar mina höftböjare

Eftersom jag har skrivit lite om höftböjaren och även visat hur man masserar den på rulle ska jag ju såklart även visa hur man stretchar höftböjaren. Som jag skrev sist jag bloggade om stretch och som jag vill påminna om även idag är att stretching är något man gör med varsamhet. Särskilt om man är överrörlig bör man vara försiktig. Ofta kan det vara så att man har vissa muskler som behöver stretch och vissa som inte ska stretchas. Så om man är osäker tycker jag att man ska kolla med en expert innan man sätter igång.

Det finns flera sätt att stretcha höftböjaren men min favorit är den som visas i videon nedan.

Dagens inlägg i skadedagboken: Vaknar med öm vänsterhöft. Höften är mer eller mindre öm hela dagen med viss strålning ner till fot. Känner också av högerhöften. Magen funkar inte.


Detta är inlägg 10 av 100 i utmaningen #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Mitt mål med #blogg100 är att berätta om vägen tillbaka till träning efter den skada jag drabbades av i oktober 2013.