Twitter dör – vart ska vi gå?

Jag älskar Twitter och dess kraft, det vet ni. Men jag börjar tro att vi är på väg bort…

För drygt två veckor sedan förklarade Twitter att tjänsten skulle bli lite instabil de kommande två veckorna. Alla vi som använder Twitter kan hålla med om att det har varit mycket valar den sista tiden. Faktum är att Twitter har haft sin sämsta månad på två år. Jag tycker att det är bra att Twitter är öppna med att de har tekniska problem men nu har det gått 16 dagar sedan blogginlägget och tystnaden därefter gör mig lite less. I Twitterbloggen och utvecklingsbloggen finns inga förklaringar sedan den 15 juni och i statusbloggen som de refererar till för realtidsuppdateringar hittar jag bara API-problem som dessutom ska vara lösta nu.

Men det är inte bara tekniskt Twitter har förändrats den senaste tiden. Med fler användare med olika bakgrund har även innehållet förändrats. Jag menar inte på något sätt att det är dåligt med fler och olika användare på Twitter, tvärtom. Men med ett mer omfattande innehåll kan det ibland vara svårt att hitta det som intresserar just mig i den struktur Twitter har. Ibland kan jag också känna att Twitter liknar mer än chatt nu än för ett par år sedan. Samtidigt har många av de som var mycket aktiva när jag började twittra dragit sig tillbaka och är nu allt mindre aktiva.

Jag kan vara helt ute och cykla men jag börjar tro att Twitters dagar är räknade. Frågan är bara, where do we go next?