Marias länkar – 3 December, 2010

 1. iPhone Board Games
 2. – Hittar den här via @fredrikc och för en brädspelsnörd som jag är det som julafton. Nu klickar jag på like-knappen igen.

 3. Julklappstips till… geek girls!
 4. – Även om jag inte känner något större hörlursbehov just nu måste jag credda @agaton för den fyndiga och målgruppsinriktade bloggposten.

 5. Gowalla släpper nytt – Nu trappas positioneringskriget upp
 6. – Jag gillar nya Gowalla, det är ju till exempel grymt att man kan checka in i både Gowalla och Foursquare samtidigt om det nu fungerar som det ska. Men 1. Jag tycker inte appen är snyggare i grått, den ser tråkigare och mer komplicerad ut än den är. 2. Kängurun är borta! Jag kan inte någonstans i appen eller på gowalla.com hitta kängurun. Betyder det att kängurustickern som jag har på uppklistrad på min MacBook kommer att bli rare? ;)

 7. Herrskjortan-årets modejulklapp
 8. – Det här var ju faktiskt inte helt oväntat. Skjortan har för första gången på länge genomgått en märkbar förändring som anammas av så många herrar i alla åldrar. Bra val tycker jag!

 9. Nu finns iPad i Apple Store
 10. – Ja, nu är den i Sverige. Paddan. Jag har ju länge sagt att iPad passar bäst för medelålders människor. Så den här veckan roar jag mig med att kalla alla som köper den för ”gamling” ;) – Och jo, den dag jag köper en iPad är det helt ok att ni kallar mig för gamling…

 11. Nördtjejernas revansch
 12. – Geek Girl Meetup i DN och det är väl värt att uppmärksamma. Höstens Geek Girl Meetup var av olika anledningar faktiskt mitt första och jag är imponerad av hur bra allt flöt på och hur mycket jag fick ut av helgen där deltagande inte kostade mig en krona. Jag kommer definitivt att vara med på Geek Girl Meetup igen. Jag blir till och med sugen på att ta med mig en nära vän och idol…

 13. Har du skrivit ditt internettestamente?
 14. – Jag borde egentligen tänka på det här mer än jag gör. Jag är bättre på att tänka på mer världsliga saker som ”vad händer med min nätidentitet om jag skulle få för mig att göra något så dumt som att byta efternamn?”, jag är ju hagglof överallt liksom. Men vad händer när jag dör? Jag har ingen plan för det faktiskt, varken hemlig eller öppen.